Marijn de Vries

Een lezing van Marijn

Marijn deelt haar passie en ervaring op diverse gebieden door middel van inspirerende lezingen. Met een boeiende mix van topsport, ondernemerschap, diversiteit en inclusie, motivatie en persoonlijke hoogte- en dieptepunten, weet ze haar publiek te raken en te motiveren.

Mogelijke onderwerpen voor lezingen:

  • Het roer om

Iedereen droomt er wel eens van: het leven radicaal omgooien, en iets heel anders gaan doen. Maar bijna niemand neemt die stap. Marijn deed dat wel, ze liet op haar dertigste alle zekerheden los om profwielrenner te worden – zonder te weten of dat ook zou lukken.

Aan de hand van haar persoonlijke ervaring vertelt ze wat voor kansen een grote verandering biedt, welke tegenslagen je kunt tegenkomen, en neem ze je op vrolijke wijze mee in hoe je daarbij in jezelf en je dromen kunt blijven geloven.

  • De sprinttrein

Elke topsporter wil winnen, maar in een wielerploeg kan niet elke renner winnen. Een sprinttrein is daarbij misschien wel het beste voorbeeld: zes renners fietsen zich het snot voor ogen om één naar de overwinning te loodsen. Waarom doen ze dat, hun eigen kansen opofferen voor die ene sprinter? 

In deze lezing legt Marijn aan de hand van beelden uit hoe een sprinttrein precies werkt (zodat je eindelijk echt weet waar je naar zit te kijken tijdens de Tour de France) en vertelt ze waarom het in een wielerteam lukt om iedereen die zelf wil scoren er toch voor te laten kiezen zich samen voor dat ene doel in te zetten.

  • Normaal doen

Op veel plekken in het maatschappelijk leven is het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag een belangrijk thema geworden. Of, zoals Marijn het liever omschrijf: hoe zorgen we ervoor dat we gewoon normaal tegen elkaar doen? Daar zijn nog veel gesprekken voor nodig, en veel bewustwording.

In deze workshop neemt ze groepen mee in de impact die grensoverschrijdend gedrag op je leven en carrière kan hebben, en laat ze voelen hoe belangrijk het is dat we ons er allemaal van bewust zijn dat we er iets aan kunnen doen, op de werkvloer en in het persoonlijke leven.

Op zoek naar een specifieke invalshoek? Marijn kan ook een lezing op maat verzorgen.

Wil je Marijn uitnodigen voor een inspirerende lezing?
Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken en ontdek hoe zij een waardevolle toevoeging kan zijn aan jouw evenement of bijeenkomst.