Ik zit er voor Kirsten, niet voor haar prestatie

IMG_9403Ze fietst rondjes, heel langzaam, op het middenterrein. Ik kijk naar haar gezicht, ze heeft haar raceface opgezet. Dat betekent: strak. Gefocust. Een gezicht dat ik eigenlijk niet heel goed van haar ken. Vlak voor koersen waar we allebei in reden, was het alleen maar dolle pret. Een grapje hier, een grolletje daar, tot het startschot en vaak ook nog daarna.

Dat de race hier in Rio heel andere koek is, wist ik natuurlijk wel. Sowieso, het baanwielrennen met zijn korte onderdelen vergt een heel andere concentratie. Geen moment verslappen. Knallen op het moment suprème.

Hoewel ik er niet van hou, heb ik vandaag een oranje polo aan gedaan, en zelfs een spandoekje gemaakt. Kirsten Go Wild staat erop. Ik loop er wat besmuikt mee rond, in het olympisch velodrome, en durf ‘m bijna niet omhoog te doen. Heel hard schreeuwen: net zoiets. Dat vind ik ook een beetje eng.

Wat een flutsupporter ben ik zeg. Maar ik doe het toch. Want wanneer krijg je nu de kans om een van je beste vriendinnen van dichtbij…

LEES HIER VERDER (gratis)

Verschenen in Trouw, 17 augustus 2016

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Tags: ,