In m’n wielerpakje, how charming

Hijgend kwam ik voor de veertiende keer op de top van de Knobbel aan. Telefoon.

“Met de show van Paul de Leeuw. Zeg, kunnen Nynke en jij toch vanavond komen in plaats van morgenavond? Sorry sorry, mix van de uitzending en zo, je weet wel. O superfijn dat jullie zo soepel zijn, enorm bedankt en neem je vaseline, je wielerpakje en alles mee hè. Tot over twee uur in Almere.”

Over twee uur?! Maar ik was nog op de Knobbel! Ik wilde nog zes keer omhoog! Daarna was het nog ruim een half uur fietsen naar huis! Ik moest nog douchen, koken, eten, mijn fiets schoonmaken, mijn schoenen poetsen en tanken! En het was nog meer dan een uur rijden naar Almere ook!

Meteen omdraaien en naar huis dan maar? Ja doei. Ik ging mijn training afmaken. Want jongens, wat was ik lekker bezig. Na tien dagen zware medicijnen ging ik voor het eerst weer diep. Heerlijk. Mijn longen voelden tien keer zo groot als een week daarvoor. Ik hoefde bijna niet te hijgen. Grijnzend zat ik af te zien. Nog zes keer, dan maar een half uurtje later hoor.

Onderaan de Knobbel draaide ik om ‘m van de lange kant weer op de fietsen. Ja, lekker! Met een vaartje suisde ik naar beneden en zag… een fotograaf in de bosjes? Wat was dat nu weer? “Moi!”, riep de fotograaf. “Ik was onderweg naar Apeldoorn, zag je fietsen en dacht: even een fotootje!” Het moest niet gekker worden. What a day.

Maar het werd gekker. Met een gloeiend hoofd van de haast kwam ik in Almere aan.  “Haai haai, fijn dat je er bent! Doe je wielerpakje maar aan, dan ga je zo de show in.” M’n wielerpakje aan? Moest ik in m’n wieleroutfit op tv? O kraist. Dat wilde ik niet. Ik had toch niet voor niets m’n hooggehakte rode seksstiefel aangetrokken? “Ah toe nou. Zo leuk, goed voor de uitzending en zo, je weet wel.” En zo liet ik mij nog omkletsen ook.

Kraist alaaif. In m’n nietsverhullende wielerpakje op de bank bij Paul de Leeuw, how charming en how not for lul I sit maar niet heus. Gelukkig heb ik al verkering.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Godzijdank mocht ik vanavond in het TV Oost-programma EDNED mijn seksstiefel wel aanhouden. Kijk maar.

Foto: Sportsimage.nl

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Tags: