Een intiem geheim uit het vrouwenpeloton

De renners in de Vuelta klaagden deze week steen en been: ze moesten zich na de finish in de open lucht omkleden. Want de teambussen konden niet bovenop de berg komen. Och toch, die arme jongens. Daar stonden ze, in hun blote billen en met enkel een washandje om zich mee af te lappen. Ik zou zeggen: welkom in onze wereld!

U denkt misschien dat wij vrouwen, net als onze mannelijke collega’s, ook van die luxe teambussen met douches (en espressoapparaten en wifi en dvd-spelers en een loungehoek) hebben, waarin wij ons na de koers snel kunnen opfrissen. Of u heeft er – en dat is waarschijnlijker – nog nooit over nagedacht hoe wij dat doen. Ik kan u vertellen: zo comfortabel als de mannen heeft geen enkele vrouwenploeg het. Eigenlijk waren wij het afgelopen jaar een van de weinige uitzonderingen, met onze enorme AA Drink-truck, waar naast een toilet zelfs een douche in zat. Eentje. Niet twee of meer, zoals bij de mannen. Desalniettemin: een ongekende luxe in het vrouwenpeloton.

Want hoewel sommige ploegen een camper hebben, zijn de meeste vrouwenploegen enkel in het bezit van een busje voor het materiaal. Voor de koers wordt er een luifeltje uitgeschoven en daaronder zitten de rensters op klapstoelen. Gewoon buiten, ook…

LEES HIER VERDER

Foto: Korneel Wever

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Tags: