Ik kan Bolt best goed zien zo door de spijlen

CqGrJCIWIAAFCOI.jpg_largeDe leukste plek om de sprintfinale met Usain Bolt te bekijken, dat moet het Jamaica Huis wel zijn. Een bruisend feest, zo stel ik me dat voor. Dolblije mensen, uitbundig vierend wat hun nationale held presteert.

Wij Nederlanders zijn niet uniek. Ook andere landen hebben in Rio een eigen honk. De Duitsers en de Denen zitten op het strand, de Zwitsers aan het roeimeer en de Italianen ergens op een berg.

De Jamaicanen hebben de Rio Jockey Club tot hun groen-geel-zwarte domein gemaakt. Iedereen is welkom, adverteren ze. Vanuit de taxi is het huis al van ver te horen en te zien: pompende muziek, reggaetonen en rondzwaaiend discolicht.

Het is druk, tenminste voor de deur. Dranghekken houden belangstellenden op afstand. Af en toe mag iemand naar binnen, maar meestal schudden de uitsmijters van nee. Alleen met een speciale kaart kom je erin. Ik heb me aangemeld voor zo’n kaart, een klein weekje terug.

Ik zwaai en trek de aandacht, een vrouw komt naar me toe. O, heb jij je aangemeld? Wat jammer. Want er is geen ruimte meer. Binnen is het stampvol, heus waar. En nee…

LEES HIER VERDER (gratis)

Verschenen in Trouw, 18 augustus 2016

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Tags: ,