Wij zijn scharminkels, maar we vreten

Naast het fietsen zelf is het kijken naar elkaars bord ook een sport onder wielrensters. We gluren naar wat erop ligt, en vooral wat niet. We bestuderen stiekem hoe het voedsel naar binnen gewerkt wordt. Wordt er echt gegeten? Of alleen in het bord rond geroerd? Wordt er nog een keer opgeschept? Hoeveel? Wat wordt er meegenomen, stiekem in zakken gemoffeld, in lege drinkbekers geprakt of gaat de prullenbak in?

Aan de eetgewoontes van je ploeggenoten ben je na het eerste trainingskamp wel gewend. Dan weet je precies wie enkel sla op haar bord laadt, welke renster altijd met een linnen tasje vol exotische kruiden en dito smeersels rondloopt en wie het liefst een half dozijn hardgekookte eieren – zonder dooier – naar binnen werkt bij het ontbijt.

Het is vooral tijdens de etappekoersen dat we…

LEES HIER VERDER


Post a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Tags: