Sven draagt het hele schaatsen op zijn rug

We schrijven ruim een jaar geleden. Sven Kramer was een beetje pissig. Er werd weer eens gesproken over zijn oppermacht. En dat dat eigenlijk best… ja… saai is. Toch? Goh, vond Sven. Dat kan wel zijn, maar aan mij ligt het niet. Wel aan de jonge garde.

Hij zei, in Helden Magazine: “Ik wil niet als wijsneus overkomen, maar ik zie gewoon dat ze te weinig trainen. Alles moet tegenwoordig leuk zijn. Nou, het is niet leuk om vier uur in de regen te moeten fietsen. En het is ook niet altijd leuk om zo veel van huis te zijn.” Een troonopvolger had hij, kortom, nog niet zo een-twee-drie ontdekt.

Gelukkig komt wat goed is snel, want daar is Patrick Roest. Hij traint met Sven, hij deelt een kamer met Sven, ze drinken samen koffie, jutten elkaar op. Maken elkaar beter. Hoe lang de twee al zulke goede maatjes zijn, ik weet het niet. Maar veel langer dan een jaar vast niet – anders had Kramer destijds, in oktober 2015, niet zo hard uitgehaald.
Juiste hout

Patrick is uit het juiste hout gesneden, hij houdt van het allrounden. Het lange trainen schuwt hij niet, maar misschien wel belangrijker: mooiboyen voor de spiegel in het krachthonk, zoals sprinters zo graag doen, vindt Roest totaal niet interessant. Daarmee is hij precies een…

LEES HIER VERDER (gratis)

Verschenen in Trouw, 6 maart 2017

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Tags: