Kinderzorgen over het échte probleem: het milieu

Verreweg het leukste, maar vooral het meest interessante verkiezingsdebat vind ik dat van het Jeugdjournaal: lijsttrekkers in discussie met kinderen. Geen mens zo eerlijk als een kind, en geen taal zo helder als tegen een kind.

Hoewel. Vaak blijkt dat niet zo eenvoudig. In simpele taal beleid uitleggen is niet voor elke politicus weggelegd. Net als normaal doen tegen kinderen. Dat jolige, net iets te populaire dat sommige heren zich ineens aanmeten als ze tegen elfjarigen praten vind ik een heerlijk demasqué.

Ik kan dus niet wachten tot het Jeugdjournaaldebat wordt uitgezonden morgenavond. Intussen laaf ik me aan kleine voorproefjes. Radio 1 heeft ook het kind als interviewer ontdekt, en het tijdschrift Cosmopolitan zette filmpjes van een minuut of vijf online, waarin drie op en top gestylede, enigszins kakkineuze meisjes de belangrijkste lijsttrekkers interviewen.
Zorgen

En telkens komt dit bovendrijven, bij alle kinderen: ze maken zich zorgen over hoe we met elkaar omgaan. In kindertaal: pesten, of: dat iedereen erbij hoort, ook al is hij of zij een beetje anders. Maar vooral maken ze zich zorgen over…

LEES HIER VERDER (gratis)

Verschenen in Trouw, 10 maart 2017

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Tags: