In m’n wielerpakje, how charming

Hijgend kwam ik voor de veertiende keer op de top van de Knobbel aan. Telefoon.

“Met de show van Paul de Leeuw. Zeg, kunnen Nynke en jij toch vanavond komen in plaats van morgenavond? Sorry sorry, mix van de uitzending en zo, je weet wel. O superfijn dat jullie zo soepel zijn, enorm bedankt en neem je vaseline, je wielerpakje en alles mee hè. Tot over twee uur in Almere.”

Over twee uur?! Maar ik was nog op de Knobbel! Ik wilde nog zes keer omhoog! Daarna was het nog ruim een half uur fietsen naar huis! Ik moest nog douchen, koken, eten, mijn fiets schoonmaken, mijn schoenen poetsen en tanken! En het was nog meer dan een uur rijden naar Almere ook!

Meteen omdraaien en naar huis dan maar? Ja doei. Ik ging mijn training afmaken. Want jongens, wat was ik lekker bezig. Na tien dagen zware medicijnen ging ik voor het eerst weer diep. Heerlijk. Mijn longen voelden tien keer zo groot als een week daarvoor. Ik hoefde bijna niet te hijgen. Grijnzend zat ik af te zien. Nog zes keer, dan maar een half uurtje later hoor.

Onderaan de Knobbel draaide ik om ‘m van de lange kant weer op de fietsen. Ja, lekker! Met een vaartje suisde ik naar beneden en zag… een fotograaf in de bosjes? Wat was dat nu weer? “Moi!”, riep de fotograaf. “Ik was onderweg naar Apeldoorn, zag je fietsen en dacht: even een fotootje!” Het moest niet gekker worden. What a day.

Maar het werd gekker. Met een gloeiend hoofd van de haast kwam ik in Almere aan.  “Haai haai, fijn dat je er bent! Doe je wielerpakje maar aan, dan ga je zo de show in.” M’n wielerpakje aan? Moest ik in m’n wieleroutfit op tv? O kraist. Dat wilde ik niet. Ik had toch niet voor niets m’n hooggehakte rode seksstiefel aangetrokken? “Ah toe nou. Zo leuk, goed voor de uitzending en zo, je weet wel.” En zo liet ik mij nog omkletsen ook.

Kraist alaaif. In m’n nietsverhullende wielerpakje op de bank bij Paul de Leeuw, how charming en how not for lul I sit maar niet heus. Gelukkig heb ik al verkering.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Godzijdank mocht ik vanavond in het TV Oost-programma EDNED mijn seksstiefel wel aanhouden. Kijk maar.

Foto: Sportsimage.nl

» Remko said (25 mrt, 2011) :

Volgende keer maar geen fietspakjes mee nemen naar een tv-studio 😉

» Robert said (25 mrt, 2011) :

Jij bent charming…. en kan ook hard fietsen..maar dan weer wel verkering…:))

Robert

» Frans said (26 mrt, 2011) :

Ik heb beide stukjes met veel plezier bekeken. wat me opvalt dat bij beide programma’s zoveel leuk beelmateriaal (foto en film) op de achtergrond te zien was. Volgens mij hebben ze je site goed bekeken van te voren.
Hoop dat je snel weer in wedstrijden kunt meedoen.

Frans

» Elsemiek said (26 mrt, 2011) :

Waarom is je haar zo kort?? 🙁

» Jos van Nierop said (26 mrt, 2011) :

Als het al not charming zou zijn, is het functioneel not charming. Maar ik neem aan dat AA Dink en de AA_AAndeelhouders het wielerpakje niet erg vonden…

» Ruud Flohil said (26 mrt, 2011) :

Met dat fietspakje is niets mis hoor. Jullie waren leuk en een proff moet haar sponsor(s) steunen.

» Giny said (28 mrt, 2011) :

Als je een zadel met een gat hebt, heb je geen zalf, vaseline o.i.d. nodig.
Voorkomen is beter dan genezen. Je moet de oorzaak wegnemen, dus in dit geval het wrijvingspunt.

» Marijn said (28 mrt, 2011) :

Wat je zegt klopt niet, Giny. Voor sommige vrouwen is een zadel met een gat helemaal niet geschikt. Het geeft over het algemeen wat minder steun, je kunt er last van je stuitje van krijgen. En ook veel vrouwen met gat in hun zadel smeren crème, om te voorkomen dat ze schuurplekken krijgen.

We hebben er echt goed onderzoek naar gedaan hoor; iedereen is anders, maar voor de meesten geldt wel: een goed zadel, een goed broekje plus smeren is in het begin echt de meest prettige combi 😀 Zeker als je tochten van boven de 100 km maakt.

» Carla said (28 mrt, 2011) :

Hier zadel met gleuf, maar ik smeer ook hoor! Zeker bij 100+ kilometers.


Post a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Tags: