Ik ben wielrenner, dus ik ben een leugenaar

Geen paniek. Puur wielrennen bestaat echt: vrouwenwielrennen, twitterde ik gisteren. En toen kreeg ik toch een bak stront over me heen. Of ik dom was. Of naïef. Dat ik zelf natuurlijk ook zo’n leugenaar was, want alle wielrenners gebruiken doping, dus vrouwen ook. En dat ik heus niet moest denken dat iemand me geloofde als ik zei dat het niet zo was.

Ik werd door de heren sportjournalisten op twitter natuurlijk ook even fijntjes met de neus op de namen gedrukt van het handjevol vrouwen dat wél gepakt is wegens dopinggebruik. Alsof vijf individuen in pak ‘m beet tien jaar tijd in enige verhouding staan tot wat er nu in de mannenwereld naar buiten is gekomen over jarenlang gestructureerd en georganiseerd dopinggebruik. Dit, kreeg ik te horen, raakt het hele wielrennen. Dit moet ons vrouwen evenveel pijn doen als onze mannelijke collega’s. En anders hebben we geen hart voor onze sport, waagde iemand er ook nog aan toe te voegen.

Ik vind dit dopingschandaal erg verdrietig, als de volger, de kijker en de liefhebber die ik ook ben. Als vrouwelijke wielrenner word ik vooral boos. Boos dat nu het nieuws negatief is, wij ineens wél als volwaardige wielrenners beschouwd worden. Op alle andere dagen van het jaar zijn wij gekkies met tieten op de fiets. Aandoenlijke…

LEES HIER VERDER

» Bjorn Paree said (13 okt, 2012) :

Jammer dat het zo gaat zoals het gaat. Ik heb me altijd verbaast (en doe dat nog steeds) hoe graag Studio Sport (en de kranten) met Leontien van Moorsel en Marianne Vos pronkt maar eigenlijk het Dames Wielrennen nooit echt serieus heeft genomen. Aandacht voor het individu maar niet voor de sport. Bij een Olympische Spelen of WK lijkt het even één dag te veranderen maar… daarna gaat men gewoon weer door. Alle (!) grotere wedstrijden bij de mannen worden uitgezonden en bij de vrouwen niet. Wat de heren sportjournalisten dan ook naar jouw schrijven… ik zou me er niet druk om maken. Pas op het moment dat ze net zoveel aandacht aan de dames besteden als aan de mannen hebben ze enigszins recht van spreken maar tot die tijd zeker niet !!

» Kim Pfeifer said (16 okt, 2012) :

Hai Marijn,
Ik ben het meer dan eens met wat je schrijft. Het is te idioot voor woorden dat de situatie zo is als deze is: weinig tot geen aandacht voor het professionele dameswielrennen en het wel over een kam scheren met het mannen wielrennen! Ik vind het super hoe je hier over schrijft!! Ga zo door en ook met fietsen natuurlijk!

» Peter said (19 okt, 2012) :

Grappig om te lezen dat blijkbaar de dames wielrensters roomser dan paus zijn
Miss Longo is toch net zo erg als Lance

» Steve said (19 okt, 2012) :

Ha Marijn,

er is een lichtpuntje. Rabobank gelooft je wel. Ze gaan door met de vrouwen (van Vos). Of betekent dit dat zij het vrouwenwielrennen ook niet als volwaardige sport zien…

» fietsta said (19 okt, 2012) :

“We steunen [Vos] ambities in 2016” ja, maar wat betekent dat precies? Wie het weet mag het zeggen. Vooralsnog hebben ze gewoon gezegd te stoppen op dezelfde manier als bij de mannen.

Wat me trouwens nogal (@*#& maakt. En precies als in je blog, Marijn, hoort de Rabo damesploeg er wel bij als Rabo de stekker eruit trekt maar zie ik in geen van de in memoria van alle Rabo-successen die overal opduiken ook maar één beeld van Marianne Vos in een roze trui.


Post a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Tags: