Hoe Ramona Niki pijnigde tot hij winnen kon

20140414-143113.jpgNog zes kilometer tot de meet. En daar gaat hij, Niki Terpstra. De armen heeft hij als winkelhaken aan zijn stuur gehaakt, de verkrampende benen dwingt hij met alle wilskracht van de wereld tot dat wat ze al kilometerslang niet meer willen. Daar gaat Niki. Alleen. Op weg naar de wielerbaan in Roubaix.

En ik kan alleen maar aan Ramona denken. Ramona, Niki’s vriendin, de moeder van zijn twee kinderen. Zij staat nu, op dit moment, op het gras van het middenterrein te kijken naar een groot scherm. Zij ziet hoe haar vent er vandoor gaat, alleen. Meter voor meter komt hij dichterbij. Zij weet dat hij dit kan.

Ze slaat de mouw van haar witte pluisjasje voor de mond. Lekker zacht is het jasje. Eigenlijk helemaal niet geschikt om aan te trekken naar een vieze race als Parijs-Roubaix. Maar Ramona is alles behalve een tutje. Dus wat kan het haar boeien dat haar jas smerig wordt? Wat kan het haar schelen dat ze hem straks nooit meer schoon krijgt als ze haar mijnwerker van een man in de armen valt?

Ik denk dat Niki op dit moment ook aan Ramona denkt. Niet…

LEES HIER VERDER

Verschenen in Trouw, 14 april 2014
Foto: wikimedia commons

» Rinda said (14 apr, 2014) :

Zo mooi heb het live gevolgd op tv, die vent is door het diepste van het diepste gegaan, geweldig en ja topsport bedrijven is mooi maar waar is de glans als je geen partner hebt die je er in steunt!?

En is dat niet met alles zo in het leven!?

Is alles niet mooier als je het kan delen met een ander!? Verdriet en pijn worden dragelijk, rouwen gaat net wat beter en zelfs vechten is leuker of makkelijker met zijn twee en toch loop ik in mijn eentje hard, want ik ben niet gezellig ik klets niet zoveel tijdens het sporten en op de fiets idem…

Zelfs het volgen van sport op de tv doe ik alleen en wat heb ik er van genoten gisteren, ik verheug me nu al op de tour de France 😀

» Gramps said (16 apr, 2014) :

Zo trots op Niki.
Ben ook blij voor het Nederlandse wielrennen.
Dat hadden we nodig.
Niki bedankt 🙂


Post a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Tags: