Hete tranen in de sneeuw van Oberhof

bobsleeTopsporters van Nederland met tanende resultaten, maar de aanhoudende droom ooit op de Spelen te staan: geen zorgen. Er is hoop. Als het in je eigen sport niet meer lukt, kun je altijd nog bobsleeër worden. Maar wees er snel bij, want de populariteit groeit.

Waren het vier jaar geleden nog maar enkelen die wilden kijken of ze de bobslee zo hard konden duwen dat ze mee mochten naar Vancouver, dit jaar hebben ze zich bij bosjes aangemeld. Baanwielrenster Willy Kanis, kogelstootster Melissa Boekelman, hordenloopster Judith Vis en allround atlete Sanne Dekker: allemaal vochten ze om het plekje achter piloot Esmé Kamphuis in de tweevrouwsbob.

Blijkbaar is er geen kind in Nederland dat denkt: Weet je wat, voor mij geen voetbal of tennis, ik word bobsleeër. Daarom worden bobsleeërs uit andere sporten gerekruteerd, letterlijk, met scouts langs atletiekbanen tijdens wedstrijden. Zo is bijvoorbeeld jong talent Sanne Dekker ontdekt; drie jaar geleden werd ze door de bondscoach van het bobslee Development Team van de atletiekbaan geplukt en twee jaar geleden deed zij al als remster mee aan de Olympische Jeugdwinterspelen.

Vier vrouwen en slechts één ticket voor Sotsji. De strijd om achterin de bob te mogen plaatsnemen was zo fel, dat er gisteren een heuse push-off is gehouden, in het Duitse Oberhof. Simpel gezegd: daar werd gekeken wie het hardst duwen…

LEES HIER VERDER

Verschenen in Trouw, maandag 23 december 2013

» Jack said (24 dec, 2013) :

Laat het nu net dat zijn wat ze enkele jaren geleden in België al deden: er een TV-programma van maken!


Post a Comment

Spam Protection by WP-SpamFree

Tags: