Kadotips, o yeah!

Hallo daar, mannen die last minute nog op zoek zijn naar kerstkadootjes.

Ja, jullie. Ik heb jullie wel door. Elk jaar hetzelfde liedje: het is bijna kerst en je hebt geen idee wat je moet kopen voor vrouw of vriendin, of voor de sportievelingen in je omgeving in het algemeen. Speciaal voor jullie heb ik een paar fijne sport- en beautygerelateerde kadotips, dus doe er je voordeel mee. Het afgelopen seizoen had ik de luxe wat dingen te mogen uitproberen en over sommige ben ik bijzonder enthousiast. Dus waarom niet delen? Oké, het is een stukkie reclame, dat geef ik grif toe, maar daar is zo nu en dan niks mis mee. Toch? Dus komt ‘ie, mijn top drie van waanzinnige kado’s, in willekeurige volgorde – en nog online te bestellen en/of te geven in de vorm van een kadobon bovendien. Wat een service, wat een service.

Myscara

tijdrit giro paolo ciabertaWaterproof mascara die minstens drie weken (!) blijft zitten.

Hoe handig! Voor sportsters, voor vakantiegangsters, eigenlijk voor iedereen die geen zin heeft om iedere avond haar gezicht te poetsen, onbezorgd wil sporten of een duik in zee wil nemen zonder er meteen als een wasbeer uit te zien.

Vlak voor de Giro Donne is deze ‘Myscara’ aangebracht op mijn wimpers en ik heb er die hele etappekoers lang plezier van gehad – en ver daarna. Het opbrengen duurde ongeveer drie kwartier en is bij mij vakkundig gedaan door de Zwolse Sandra Klunder van Lashes & Nails. Je wimpers voelen een beetje hard, maar verder is er niks geks aan.

Ik vond het ideaal in de hectiek van elke dag opstaan en gaan slapen in verschillende hotels. Niet uren voor de spiegel, maar er toch goed uitzien. En hoewel ik er na sommige etappes dood uitzag (zie foto), zat mijn mascara perfect.

Wat wil een sportieve en/of luie vrouw nog meer!


Sportreep Laenz

toppieSamen met de Stadsbakker in Zwolle heb ik een speciale reep ontwikkeld voor duursporters, op basis van teffmeel. Een oergraan, waar ik al vaak van had gehoord en gelezen dat de koolhydraten die erin zitten, lang voor energie zorgen. De Afrikaanse marathonlopers presteren er niet voor niets zo goed op. De Stadsbakker vond het na een paar gesprekjes met mij interessant genoeg om er eens mee aan de slag te gaan.

Na wat experimenteren met teffbrood, besloten de Stadsbakker en ik er repen van te maken. Niet alleen met teff, maar ook met spelt, cranberries, rozijnen, honing en zaden: een smakelijke energiebom, kortom. Boordevol belangrijke voedingsstoffen als ijzer, zink en calcium bovendien. Minder zoet dan sportrepen en gels en het vult als een malle. Handig voor altijd hongerige wielrenners, zoals ik.

Nadat een aantal topsporters de reep een tijd getest heeft en concludeerde dat ‘ie letterlijk en figuurlijk erg in de smaak viel, bracht de Stadsbakker de reep onder de naam Laenz op de markt. Lees er hier alles over, bestel ‘m hier en kijk hier naar een lekker debiel filmpje dat Hart van Nederland over de reep maakte.

Nachtlenzen

skibrilEerlijk is eerlijk: die draag ik al wat langer dan een jaar. Na eindeloos gedoe met gewone zachte daglenzen, die mijn ogen vaak ontzettend droog maakten en soms – o horror – uitwaaiden tijdens koersen, raadde Jochem voor Ogen me nachtlenzen aan. Die werken zo: voor het slapen gaan doe ik de lenzen in, ‘s nachts corrigeren ze de bolling van mijn ogen tot hoe het moet zijn om scherp te zien en de volgende ochtend zie ik scherp, tot aan de volgende avond.

Na ongeveer anderhalve dag neemt het effect van de lenzen af omdat je ogen vanzelf teruggaan naar de bolling die ze van nature hebben, dus als je ze een nacht vergeet heb je een probleempje – al kun je ze natuurlijk ook overdag een paar uur dragen.

Ik heb nooit meer droge ogen en ik zie de hele dag scherp zonder daar iets voor nodig te hebben. Perfect voor sporters! Ik vind het in ieder geval een van de betere uitvindingen van deze eeuw. Lees hier meer over nachtlenzen. Ga wel even naar een goede opticien om te laten checken of jouw ogen geschikt zijn voor dit soort lenzen.

Tot zover. Geen dank, graag gedaan. Succes met het kerstshoppen en fijne dagen!

Foto linksboven: Paolo Ciaberta

» Gramps said (23 dec, 2013) :

Ha die Marijn,

Bedankt voor de tips.
Vraagje over de reep Laenz:
Enig idee of deze ook geschikt is voor Diabetes patienten.
Ik ben nog steeds op zoek naar geschikt voedsel voor onderweg, zonder een overschot aan suikers te nemen.

Alvast bedankt en fijne feestdagen.
Gramps

» Marijn said (23 dec, 2013) :

Hoi Gramps, volgens mij wel, want een karateka met diabetes is erg te spreken over deze repen. Zoek daarvoor even contact met de Stadsbakker: http://www.destadsbakker.nl.
Succes! En ook fijne dagen gewenst.


Post a Comment

Spam Protection by WP-SpamFree